diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Mataró bonificarà en un 60% l’IBI de l’Hospital

L’Ajuntament i el Consorci Sanitari del Maresme han arribat a un acord per al pagament de l’IBI de l’Hospital de Mataró. Finalment, el consorci abonarà el deute acumulat d’1,1 milions d’euros fraccionat en 10 anys.

signatura_conveni_mataro_ajuntament_consorci__.jpgL’Ajuntament i el Consorci Sanitari del Maresme han arribat a un acord per al pagament de l’IBI de l’Hospital de Mataró. Finalment, el consorci abonarà el deute acumulat d’1,1 milions d’euros fraccionat en 10 anys.

El consistori mataroní i el Consorci Sanitari van signar aquest dimecres al matí un conveni de col·laboració que regula el pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) que ha generat l’Hospital de Mataró en el període 1999-2009. Aquest deute, acumulat des de que l’hospital mataroní va obrir les seves portes, s’ha produït perquè en el seu moment el consistori es va comprometre a bonificar l’IBI al centre hospitalari – en tractar-se d’un equipament d’utilitat pública i d’interès social -, però el percentatge del descompte no es va arribar a pactar mai. Per aquest motiu, l’hospital no va arribar a pagar cap rebut per aquest concepte.

Segons l’acord, les liquidacions en concepte d’IBI pels 10 primers anys de funcionament de l’hospital pugen a prop d’1,4 milions d’euros. L’Ajuntament descomptarà d’aquest deute la quantitat de prop de 200.000 euros, que és el cost de les obres de climatització de la Residència Municipal Sant Josep que ha efectuat el Consorci Sanitari del Maresme.

Un cop descomptat també l’IBI corresponent a l’exercici de 2009, que pujava a uns 62.000 euros i s’abonava abans del 31 de desembre, el deute pendent és de gairebé 1.134.000 euros que el consorci abonarà al consistori fraccionat amb un termini màxim de 10 anys, a raó de 113.400 euros anuals.

El mateix conveni estableix que l’Ajuntament subvencionarà el rebut de l’IBI que generi el centre hospitalari en els propers exercicis, donat que una part de les activitats que realitza l’equipament sanitari són d’utilitat pública municipal i d’un important interès social. Aquesta bonificació anual serà del 60%, el percentatge d’usuaris de l’Hospital que són veïns de Mataró. Segons l’acord, si aquest percentatge variés en més d’un 10% a l’alça o a la baixa, la subvenció de l’IBI es modificarà en la mateixa proporció. El conveni té un termini de vigència de 10 anys, amb la possibilitat de pròrroga previ acord de les parts.

per Redacció | Foto: Aj.Mataró

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris