diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’atur al Maresme creix molt lleugerament al desembre, tancant l’any amb 35.108 persones aturades

treballadors_280x87_05.jpgEl darrer mes de desembre va haver-hi un augment molt lleuger en les xifres d’atur a la comarca que van créixer en 123 persones. Actualment, les Oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya tenen registrats 35.108 ciutadans del Maresme en situació d’atur.

El darrer mes de desembre va haver-hi un augment molt lleuger en les xifres d’atur a la comarca que van créixer en 123 persones. Actualment, les Oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya tenen registrats 35.108 ciutadans del Maresme en situació d’atur.

Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la taxa d’atur de la comarca del Maresme era del 15,5% a finals del mes de desembre, un percentatge similar al registrat durant el mes de novembre. La xifra de persones desocupades va continuar pujant, però ho va fer d’una manera molt lleu.

Novament, el sector de la construcció és el que ha patit un increment major de persones que van perdre la feina. Contràriament, l’hostaleria, coincidint amb la campanya de Nadal, és l’activitat econòmica on es va registrar un major descens de l’atur.

Durant l’any 2009, la xifra de persones inscrites a les Oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya ha crescut en 6.548 – el mes de gener de 2009, la xifra de persones registrades com a aturades era de 28.560 -. Aquest augment anual ha fet passar la taxa d’atur del 12,6% del mes de gener al 15,5% del mes de desembre.

Malgrat el lleuger increment de la taxa d’atur durant el mes de desembre, el percentatge de la comarca es manté més d’un punt per sobre de la mitjana de la província de Barcelona (14,1%) i de Catalunya amb una taxa d’atur del 14,3%.

Per municipis, Pineda de Mar continua encapçalant la llista amb un 20,59% de taxa d’atur. Li segueix Tordera (19,10%), Mataró (19,04%), Malgrat de Mar (18,62%), Palafolls (17,86%), Calella (17,21%) i Canet de Mar (16,53%).

D’altra banda, els municipis de la comarca que han vist reduir el seu volum de ciutadans aturats han estat: Alella, Argentona, Cabrils, El Masnou, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Susanna, Tiana i Vilassar de Dalt.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris