diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró acollirà aquest mes de gener la mostra ‘Les llengües un gran tresor’

roscinda_280x87.jpgLa Sala d’actes Tres Roques (Pl. Canigó, 9 de Mataró), acollirà del 18 al 29 de gener l’exposició "Llengües un gran Tresor", inclosa dins el Pla Educatiu d’Entorn de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Mataró.

roscinda_.jpgLa Sala d’actes Tres Roques (Pl. Canigó, 9 de Mataró), acollirà del 18 al 29 de gener l’exposició "Llengües un gran Tresor", inclosa dins el Pla Educatiu d’Entorn de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Mataró.

El Comitè de Seguiment de la Declaració Universal de Drets Lingüístics ha creat, amb el patrocini del  Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social Caixa Sabadell, aquesta exposició que té com a fil conductor un viatge a través de l’univers de la llengua i de les raons que en determinen la vida i la mort.

La protagonista que hi guia els viatgers és la Roscinda, darrera parlant de Cupeño, llengua extingida el 1987, que hi explica la seva història i la hi relaciona amb l’itinerari proposat a través de nou etapes interactives, amb preguntes per respondre i jocs per seguir.

Segons els promotors d’aquesta exposició els objectius principals són "donar a conèixer la diversitat lingüística a la comunitat educativa, sensibilitzar-la sobre la importància de la seva preservació, per tal com és una riquesa que cal conservar i contribuir a la formació per a la pau, la cooperació i la solidaritat".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris