diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró lliura les claus dels seus horts urbans

Els adjudicataris dels horts urbans ‘Bon Recés’ han rebut aquest divendres les claus de les parcel·la.

Foto: Imatges.net | Diari Maresme

En el seu conjunt, l’equipament conté 55 parcel·les de 50 m2, situades a una finca de titularitat municipal al veïnat de Mata-Rocafonda de Mataró, on els usuaris podran conrear verdures, llegums o plantes de jardineria per a consum propi. A més, els horts disposen d’un armari individual per guardar les eines i una zona exterior amb bancs per a les estones de repòs. Els horts compten també amb una bassa de 30 m3 per al reg, amb subministrament d’aigua freàtica. Cada parcel·la té, a més, un comptador per registrar el consum individual.

Els requisits per poder obtenir una de les llicències eren ser major de 60 anys o bé major de 52 i estar a l’atur o ser pensionista. A més, calia estar empadronat a Mataró, i no ser propietari o arrendatari de cap altre hort o terreny de conreu i no tenir deutes amb el consistori. Les llicències de concessió, d’una durada de 5 anys, es van sortejar el passat mes de setembre.

Les obres, que han tingut un pressupost total de 274.000 euros, han estat finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) amb “l’objectiu de promoure la integració i la col·laboració de les persones, fonamentalment la gent gran, implicant-los en activitats de millora ambiental”.

El lliurament de les claus ha estat a càrrec de l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Quiteria Guirao.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris