diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró reclama la llei de finançament del transport públic i targetes econòmiques per als usuaris

El Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar ahir dijous una declaració institucional presentada per l’equip de govern per demanar a la Generalitat l’aprovació de la llei de finançament del transport públic.

autobus_mataro_800x600.jpgEl Ple de l’Ajuntament de Mataró va aprovar ahir dijous una declaració institucional presentada per l’equip de govern per demanar a la Generalitat l’aprovació de la llei de finançament del transport públic.

El text és va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern municipal (PSC, ERC i ICV) i l’abstenció de la resta de grups municipals (CiU, PPC i CUP). La declaració aprovada era una proposta alternativa a la que va presentar a la mateixa sessió el PPC per demanar la congelació de tarifes del transport públic, que no va prosperar.
 
Segons argumenta el document, en els propers anys les despeses d’explotació del transport públic metropolità s’incrementaran com a conseqüència de l’entrada en servei de nous serveis de transport públic a Catalunya. Per aquest motiu, el consistori mataroní reclama al Govern de la Generalitat que "amb la màxima celeritat" enceti els treballs per aprovar la llei de finançament del transport públic. També, el text demana a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que "estudiï la creació de noves targetes anuals que permetin als usuaris moure’s en transport públic de forma més econòmica".

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris