diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró reclama reforçar la via de tren

Foto: Google Maps

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha adreçat dues cartes, una al ministre de Foment, José Blanco, i l’altra a la ministre de Medi Ambient, Elena Espinosa, per demanar-los una actuació a l’escollera marítima amb l’objectiu de “garantir la circulació de trens de la línia R1 de rodalies” quan hi hagi temporals.

En el seu escrit, Baron recorda que aquesta situació es produeix diverses vegades al llarg de l’any i, per aquest motiu, el reforçament de l’escollera per a protegir la infrastructura ferroviària “es fa del tot imprescindible”. En el seu bloc d’Internet, l’alcalde de Mataró també ha anunciat que “Remourem cel i terra, i mar i cal, però aquesta situació cal resoldre-la”, ha conclòs.

Cal recordar que, una vegada més, el servei de Rodalies Renfe al Maresme va quedar interromput entre Vilassar de Mar i Mataró a causa del darrer temporal marítim. Durant dos dies, fins aquest dimecres al matí, els trens no havien pogut circular per aquest tram i dimarts a la tarda ho feien per via única.

Les platges

També,  unes de les víctimes del temporal han estat les platges del Maresme. El fort onatge d’inicis de setmana s’ha endut les de Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou, Montgat i la platja de la Musclera d’Arenys de Mar. Els municipis maresmencs afectats reclamen des de fa temps una solució definitiva al Ministeri de Medi Ambient de l’Estat que, any rere any, regenera les platges mitjançant vaixells de draga.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris