diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda enfila la recta final de les obres de canalització de la depuradora en trama urbana

Pineda de Mar ha iniciat la darrera fase de les obres de la construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de l’Alt Maresme que afecta la trama urbana del municipi. Encara estan pendents de començar els treballs a l’estació de pretractament.

Pineda de Mar ha iniciat la darrera fase de les obres de la construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de l’Alt Maresme que afecta la trama urbana del municipi. Encara estan pendents de començar els treballs a l’estació de pretractament.

L’empresa Copisa, encarregada de la construcció de l’EDAR, ha començat a col·locar les canonades que han de portar l’aigua de l’estació de bombament fins a la planta situada a la pedrera del Montpalau. Segons informa el consistori pinedenc, es tracta de la darrera fase de les obres que afecta la trama urbana del municipi i, per tant, "aviat s’acabaran les molèsties per als veïns".

Les canonades, d’un metre de diàmetre, passaran per sota de la rambla Catalunya, i el consistori preveu que les obres s’allargaran tot un mes. Durant aquest període es modificarà la circulació per alguns carrers del municipi. Paral·lelament a aquesta actuació, la resta de les obres a l’EDAR segueixen avançant però encara estan pendents de començar els treballs a l’estació de pretractament.

Actuacions pendents

Des de dijous passat, el camí del Mig de Pineda de Mar està tallat en motiu d’aquestes obres de connexió de les canonades de la depuradora de l’Alt Maresme. Un cop acabada la canalització a través del passeig marítim, ara s’estan col·locant les canonades que van des de l’estació de bombeig fins a la planta, ubicada a la pedrera de Montpalau, al terme municipal de Tordera.

Les canonades passaran primer per una zona que encara està pendent d’urbanitzar i, a partir de la setmana vinent és previst que comencin a enfilar per la rambla Catalunya fins enllaçar amb les canonades ja col·locades sota la carretera N-II. En aquest punt ja estan fetes les connexions perquè en una segona fase, ja fora de la trama urbana, les canonades avancin pel passeig d’Hortsavinyà fins a l’EDAR.

Segons informen fonts municipals, si els terminis previstos per l’empresa es compleixen, a la tardor les canonades ja hauran arribat a la depuradora. Els treballs que encara no han començat son els de l’estació de pretractament perquè encara cal fer un segon desviament en l’emissari submarí.

per Redacció | Foto: Aj.Pineda

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris