diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Polèmica per les obres de la depuradora

Foto: Inici de les obres a la Vall de la Riera (Pineda)

Davant l’inici de les obres dels col·lectors de la depuradora de l’Alt Maresme Nord, la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda ha denunciat que aquest inici, sense que s’hagi convocat prèviament la Comissió de Seguiment, “és un incompliment flagrant dels compromisos que l’ACA va adoptar al respecte”.

Segons informa la plataforma, aquesta comissió no s’ha reunit des del mes de juliol de l’any passat. També asseguren que, en aquell moment, l’ACA es va comprometre que abans de començar el tram de la Vall de la Riera de Pineda s’informaria de tots els detalls a la pròpia comissió; “una reunió que s’hauria d’haver realitzat al mes de novembre”, afegeixen.

Davant aquesta situació, Salvem la Vall de la Riera de Pineda assegura que va demanar en tres ocasions mantenir una trobada amb l’ajuntament per tractar sobre la marxa de les obres, “sense que de moment haguem obtingut cap resposta”. En aquest sentit, en el seu comunicat desmenteixen l’alcalde “al punt on diu que es venen realitzant reunions de seguiment de manera periòdica”.

L’entitat ha manifestat públicament que la Comissió de seguiment de les obres de la depuradora “no funciona i es troba absolutament paralitzada”. Per aquest motiu reclamen la reunió “immediata” d’aquesta comissió informativa i que “no pot esperar fins després de Setmana Santa per fer-ho, amb totes les obres en marxa”.

La plataforma recorda que la comissió es va constituir l’any 2008 per informar i tractar les qüestions més rellevants del projecte abans d’iniciar-se les respectives fases d’execució i afegeixen que “pensem que la comissió ha de servir per això i no acceptarem que tan sols sigui un aparador per actuar com a coartada d’una política de fets consumats”. Salvem la Vall de la Riera farà arribar aquesta queixa a l’ACA i al propi ajuntament i, també, “la necessitat que la trobada de la comissió de seguiment no s’endarrereixi més”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris