diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

PPC i CIU presenten una iniciativa conjunta sobre l’afer de Can Fàbregas

Els Grup Municipal del PPC i CiU han presentat una proposta conjunta, alternativa a la presentada prèviament per la CUP, en relació a la Nau de Can Fàbregas i de Caralt i a l’arribada de El Corte Inglés a Mataró.

Els Grup Municipal del PPC i CiU han presentat una proposta conjunta, alternativa a la presentada prèviament per la CUP, en relació a la Nau de Can Fàbregas i de Caralt i a l’arribada de El Corte Inglés a Mataró.

El text proposat per PPC i CiU, després de fer un breu repàs al procés urbanístic a l’entorn de la nau de Can Fàbregas, manifesta que sempre han defensat que l’arribada de El Corte Inglés era molt important per Mataró, entre d’altres raons, per la creació de nous llocs de treball, per contribuir a dotar de capitalitat comercial la ciutat i perquè dinamitzaria els entorns de la zona. En aquest sentit, les dues formacions mantenen el seu "ferm" compromís i la seva "indiscutible" voluntat de que l’arribada de El Corte Inglés pugui ser una realitat en "un futur immediat".

Malgrat això, PPC i CiU critiquen en el seu escrit la gestió que ha fet fins al moment el govern municipal que, segons ells, ha suposat en la pràctica, "un problema darrere l’altre que no facilita aquest objectiu".

En relació a la querella que va presentar el passat 23 de desembre el Ministeri Fiscal per la realització d’uns presumptes delictes sobre l’Ordenació del Territori i sobre el Patrimoni Històric, contra l’Alcalde de la ciutat i una lletrada del servei d’Urbanisme, els dos partits consideren que actualment és difícil preveure les conseqüències legals i polítiques d’aquest afer, "però és evident que no fan més que complicar un procés ja de per sí molt enrevessat", afegeixen.

Per aquests motius, PPC i CiU proposaran al Ple d’aquesta setmana que "el procés es gestioni amb la màxima diligència, fent el possible per recuperar de nou el consens polític al voltant d’aquesta qüestió". També demanaran "per responsabilitat política i sentit comú" – apunten -, aturar temporalment, fins conèixer la resolució del jutge, els treballs de desmuntatge de la nau de Can Fàbregas i de Caralt, "per no haver de tornar enrere, en el pitjor dels escenaris que es pugui derivar del procés judicial en el que ara estem immersos". Finalment, populars i convergents manifesten que, mentre el jutge no respongui, es protegeixin les restes del subsòl de la nau "per tal que no es puguin malmetre al trobar-se a d’intempèrie", conclouen.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris