diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià de Dalt difon consells antirobatoris

L’Ajuntament de Premià de Dalt ha difós una sèrie de consells de seguretat davant els assalts a domicilis que està patint la comarca. Segons fonts municipals, la població ha patit l’any 2009 onze robatoris més que l’any anterior.

Foto: Imatges.net | David Lladó

En aquest sentit, segons les mateixes fonts, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra treballen des de fa anys de forma coordinada duent a terme dos tipus d’accions per a combatre aquests delictes, una de caràcter preventiu i, l’altra, un cop ja s’han produït els delictes.

Les mesures preventives inclouen un dispositiu específic de caràcter nocturn que es realitza conjuntament amb Mossos d’Esquadra i els municipis veïns a través de l’Àrea Bàsica Policial. A banda, s’ha incrementat la vigilància a les zones d’accés a les urbanitzacions. Segons informen, aquest dispositiu nocturn – de caràcter dissuasiu – ha portat com a conseqüència la disminució dels robatoris a la nit i els darrers assalts que es produeixen es porten a terme a la tarda i vespre.

D’altra banda, segons informa el consistori premiarenc, s’han fet xerrades públiques per a informar els veïns sobre els consells de seguretat a prendre; s’han editat tríptics informatius amb aquests consells dels dos cossos policials i “en el número del mes de febrer del butlletí municipal ‘La Pinassa’ es publiquen els consells”, informen les mateixes fonts.

Quan es produeix un robatori, seguint el protocol, la Policia Local traspassa tota la informació a Mossos d’Esquadra, qui s’ocupa de la investigació a través de la seva unitat específica, ja que és aquest cos policial qui té competència en matèria de seguretat a nivell comarcal.

Els robatoris a habitatges de Premià de Dalt han passat de 59 l’any 2008 a 70 l’any 2009, és a dir, s’han patit 11 robatoris més. Aquestes xifres es repeteixen a d’altres poblacions del Baix Maresme, especialment a Alella, amb xifres encara més elevades. Enguany, a Premià de Dalt s’han produït fins al moment tres robatoris.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris