dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

“Prou morts” a la N-II

Tall de la N-II / Foto: pccamiral.cat

Segons el darrer estudi de l’Eurorap, el tram de 13 quilòmetres que comença a l’N-II, a Montgat, i acaba a l’enllaç sud de la C-32, és el segon punt negre de la xarxa viària catalana.

En aquest sentit, la Plataforma Camí Ral de Premià de Mar ha convocat per al proper diumenge 7 de febrer, a les 12 del migdia, un tall de la N-II, a l’alçada de l’estació de Premià, en memòria de l’alcalde del municipi, Jaume Batlle, que va morir el 7 de febrer de 2007 en un accident de trànsit en aquesta mateixa carretera.

Precisament, el Consell de Ministres aprovarà avui divendres, 5 de febrer, el canvi de titularitat del tram de la N-II, entre Montgat i Tordera, a favor de la Generalitat de Catalunya. Aquest acord obligarà al Govern català a dur a terme la creació d’una nova infraestructura, amb un cost de 400 milions d’euros, perquè, segons informen, “la N-II permeti evitar la congestió al tràfic comarcal i faciliti la connexió amb l’autopista C-32”.

La Coordinadora reclama que la N-II esdevingui un passeig marítim / Foto: pccamiral.cat

Per la seva banda, la Coordinadora de Plataformes NO N-II del Maresme exigeix “Prou morts” en aquesta carretera i reclama que “ja que la N-II és de la Generalitat, que es noti” i que la converteixi “immediatament” en un passeig marítim. Segons la Coordinadora, després del canvi de titularitat, la construcció d’una nova via “no cal que passi pel Maresme, perquè no hi cap, i el territori no s’ho mereix”, anuncien. Aquesta entitat reclama de nou que s’alliberi el peatge de la C-32, “per on hi circularia el trànsit comarcal”, apunten, i la millora i ampliació del transport públic, tot afegint que la dotació de 400 milions d’euros que l’Estat ha traspassat a la Generalitat és “totalment insuficient”.

1 comentari per a ““Prou morts” a la N-II”

  1. Ricard ha dit:

    De fet, tenen tota la raó. Cal rescatar l’autopista i deixar de trinxar endara més el territori. Quines idees!

    Ricard

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris