diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Querella contra l’alcalde de Mataró per la ubicació d’El Corte Inglés a Can Fàbregas

can_fabregas_280x87.jpgLa Fiscalia ha presentat una querella contra l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, per la construcció d’El Corte Inglés a la zona de Can Fàbregas.

La Fiscalia ha presentat una querella contra l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, per la construcció d’El Corte Inglés a la zona de Can Fàbregas.

Segons informa l’ACN, el fiscal imputa a l’alcalde dos presumptes delictes sobre l’ordenació del territori i un altre sobre el patrimoni històric. Cal recordar que la construcció del centre comercial ha ocasionat el polèmic desmuntatge i trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas, en el lloc on està previst construir el futur Corte Inglés a partir de l’any 2011.

Per la seva banda, el consistori mataroní ha manifestat en un comunicat que aquestes operacions urbanístiques són legals i que es va tenir en compte l’interès públic per aconseguir uns grans magatzems per a la ciutat i, alhora, per a generar més ocupació.

Reproduïm a continuació el comunicat íntegre de l’Ajuntament de Mataró: 

Comunicat en relació a la querella sobre l’Illa de Can Fàbregas i de Caralt

L’Ajuntament ha tingut coneixement avui, dilluns 4 de gener, de la querella interposada per la Fiscalia Provincial de Barcelona per dos presumptes tipus de delictes relacionats amb l’àmbit de l’Illa de Can Fàbregas i de Caralt: un sobre l’ordenació del territori i un altre sobre el patrimoni històric.

La querella presentada pel Fiscal, que per prosperar ha de ser admesa a tràmit pel corresponent Jutjat d’Instrucció de Mataró, assenyala l’alcalde, la lletrada del Servei d’Urbanisme de l’Ajuntament i qualsevol altra persona que la instrucció determini que hagi pogut participar en els fets denunciats. El fiscal demana prendre com a mesures cautelars la paralització de l’emmagatzematge als terrenys de Valldeix.

Davant d’aquesta situació, el Govern municipal ha decidit unànimement:

Primer.- Manifestar que els acords relatius a la tramitació urbanística de l’Illa de Can Fàbregas i de Caralt han estat presos seguint en tot moment la legalitat vigent i que l’Ajuntament defensarà, si s’escau, aquesta línia argumental davant les interpretacions realitzades pel Fiscal en el seu escrit.

Segon.- Reiterar que les operacions urbanístiques relacionades amb l’Illa de Can Fàbregas i de Caralt s’han pres tenint en compte l’interès públic d’aconseguir que un operador comercial obrís uns grans magatzems a la ciutat, generant ocupació i millorant l’atractiu comercial de Mataró.

Tercer.- Manifestar la confiança en la Justícia i reivindicar la presumpció d’innocència dels querellats abans i durant la possible fase d’instrucció, en el cas que prosperi la querella.

Quart.- Recordar que el Jutjat Contenciós núm. 12 de Barcelona va dictaminar com a vàlida la venda directa de l’aprofitament obtingut per l’Ajuntament en el projecte de reparcel·lació del PMU Ronda Barceló-Illa de Can Fàbregas, adduint que estava justificat per l’interès públic per al municipi, i va reconèixer també que l’informe desfavorable del Departament de Governació no impedia la venda ni era vinculant.

Cinquè.- Recordar també que l’Ajuntament ha defensat sempre el trasllat de la fàbrica catalogada com a bé cultural d’interès local perquè es mantenen i conserven les parts de l’edifici.

Sisè.- Informar que els terrenys on s’estan emmagatzemant les peces resultats del desmuntatge de la fàbrica són propietat de PUMSA des del 10 d’abril de 2003 i, malgrat estar qualificats com a sòl no urbanitzable, estant sent utilitzats de manera provisional per a aquest propòsit.

Setè.- Comunicar que, respecte les mesures cautelars, l’Ajuntament respectarà això que pugui ser determinat pel Jutge.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris