diumenge, 18 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Retards per la vaga a Renfe

Foto: Diari Maresme

Segons fonts de Renfe, la jornada de vaga d’aquest dimecres 31 de març té un 3% de seguiment i es desenvolupa amb normalitat. Per la seva banda, el sindicat convocant – CGT – l’eleva entre el 75 i el 85%. També, el nou web ciutadà rodalia.info segueix per primera vegada una jornada de vaga, on els usuaris estan protestant pels “retards”, la “supressió de trens” i la “manca d’informació”.

I això que Renfe ha assegurat aquest matí en un comunicat que els serveis mínims es “compleixen amb normalitat”. Aquest fet i “l’absència d’incidents” han caracteritzat, segons fonts de la companyia, que “les primeres hores de la jornada ni tan sols s’estiguin registrant retards significatius”.

Per la seva banda, el sindicat CGT només ha coincidit amb l’empresa que la jornada d’atur s’està desenvolupant amb “normalitat i sense incidents”, però ha assegurat que “el seguiment de la convocatòria supera fins al 85% dels treballadors amb possibilitat de secundar-la”. A més, aquest sindicat minoritari ha negat que la vaga sigui per a motius econòmics. Fonts de CGT han explicat que amb aquesta convocatòria es persegueix mostrar el seu rebuig al “caire que està prenent” la negociació sobre reclassificació professional actualment oberta en Renfe i Adif. El sindicat rebutja una reforma “injusta” que, segons asseguren, “perjudicarà a la majoria  dels treballadors” d’aquestes empreses.

Serveis essencials

Els serveis essencials que ha decretat el Departament de Treball al servei de Rodalies de Catalunya per a garantir la mobilitat dels ciutadans són:

En hora punta, entre les 6 i les 09.30, i les 17.00 i les 20.30 hores, el 66% dels serveis. Durant la resta de la jornada haurien de circular el 33% dels serveis habituals. Aquesta vaga també afecta als serveis d’Alta Velocitat, Llarga Distància i Media Distancia de Renfe.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per