diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sant Pol no vol bandera blava

Foto: Google Maps

Sorprenent notícia des de Sant Pol de Mar. El govern municipal ha renunciat a que sigui l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) “qui fixi el model de poble”. Per aquest motiu, el municipi optarà per la qualificació ISO 14001. El consistori no accepta que l’ADEAC vulgui treure les barques de pesca i l’envelat de la platja.

Segons informa l’ajuntament, “a Sant Pol volem seguir fent vida de poble a la platja i per això no estem d’acord amb els arguments de l’ADEAC, establerta a Madrid”, puntualitzen, “que pretenen treure de les nostres platges els elements tant característics de la vida de poble i del patrimoni local com les barques de pesca o l’envelat de la festa major, un dels requisits que ens suggereixen per atorgar-nos la bandera blava”.

L’ADEAC, responsable a Espanya de la FEE (Fundació Europea d’Educació Ambiental) considera que les barques de pesca i l’envelat molesten i són elements que generen excessiva ocupació. Aquests arguments són, segons el consistori, “incompatibles amb el model de poble que els santpolencs hem triat i que ens fan renunciar al distintiu blau tot i garantir que les nostres platges seguiran tenint els estàndards de qualitat dels més alts de Catalunya”.

Sant Pol vol que les barques de pesca tradicionals segueixin formant part del paisatge de la població i no les consideren elements d’ocupació, com opina l’ADEAC. Segons el consistori, això mostra un “desconeixement preocupant” sobre el que suposa per a Sant Pol l’activitat pesquera tradicional. Tampoc, l’ajuntament creu que l’envelat “sigui una nosa, sinó un atractiu afegit símbol de la festa popular”.

ISO 14001

Malgrat la renúncia a la bandera blava, el consistori ha informat en un comunicat que ja han s’han iniciat els tràmits per a que Sant Pol obtingui la qualificació ISO 14001, un distintiu que permet implantar un sistema de gestió contínua, any rere any, a totes les platges del municipi. Segons assegura el consistori santpolenc, aquest certificat de qualitat “ens permet garantir un alt nivell de protecció del medi en el marc d’un desenvolupament sostenible”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris