diumenge, 09 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dos pinedencs seleccionats a la Mostra Visual

Imatge: Diccionario prescindible

La proposta de literatura digital Diccionario Prescindible, de l’animador multimèdia Dani Llamas i l’escriptor Albert Lladó, ha estat escollida per ser exposada a la Setena Mostra Sonora i Visual de Barcelona, una trobada anual que vol donar a conèixer a artistes emergents.

Diccionario prescindible

Foto: Albert Lladó

A mig camí entre la ‘greguería’ de Gómez de la Serna, l’aforisme filosòfic, i el joc de paraules, Albert Lladó ha construït un Diccionari Prescindible, alliberant a 260 paraules de la “tirania de la utilitat” en un glossari que pretén, d’aquesta manera, sacsejar la quotidianitat per “tornar a mirar màgicament” la realitat.

De la mà de l’artista multimèdia Daniel Llamas, neix aquest interactiu en el qual el lector ja no pot buscar una explicació rígida en un únic trajecte de lectura. A través de la combinació de text, àudio i vídeo, aquesta proposta de literatura digital – no digitalitzada -, puntualitzen els seus autors, convida a l’acció però, sobretot, a la necessitat de “penser autrement“.

La mostra

Foto: Daniel Llamas

Durant tres jornades, dies 3, 4 i 5 de juny, a partir de les 18 h., la Setena Mostra Sonora i Visual de Barcelona inclourà més d’una trentena de propostes que descobriran talents emergents de la creació local mitjançant instal·lacions artístiques, videocreació i actuacions; una Mostra de treballs en l’àmbit de la creació sonora i visual amb un accent especial per l’experimentació, l’electrònica i l’ús de les noves tecnologies.

En les darreres edicions, la Mostra, organitzada pel Centre Cívic Convent de Sant Agustí (C/Comerç,36 de Barcelona), ha estat escenari d’alguns artistes que actualment són referents en l’escena musical com Guillamino o Eli Gras, així com de treballs audiovisuals que actualment estan consagrats en el panorama català i internacional, com Incurt, Ducópolis, OFFF, Animac, IDEP o l’Alternativa, entre d’altres.

ComentariDM

El glossari del Diccionari Prescindible, il·lustrat paraula per paraula amb un original i acurat entorn multimèdia, convida a la reflexió contradient el seu propi enunciat a través d’un sa i necessari exercici (auto)crític que compta, a més, amb un àcid sentit de l’humor. Així ens trobem, per exemple, que la definició de Kafkiano-ana són aquells “insectes en el què ens convertim tots en acceptar un treball ben remunerat, horari d’oficina, i amb resultats funcionals. L’hàbitat en el qual es desenvolupen amb major facilitat són els despatxos humits, i s’alimenten d’impresos, fotocòpies i carpetes de color groc“; i així amb 259 paraules més que redescubrim amb aquest innovador i original projecte de literatura digital.

1 comentari per a “Dos pinedencs seleccionats a la Mostra Visual”

  1. | Albert Lladó ha dit:

    […] publicada a Diari Maresme] La proposta de literatura digital Diccionario Prescindible, de l’animador multimèdia Dani […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris