diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tallen quatre mesos la BV-6001 a Malgrat

Foto: Aj. Malgrat

L’ajuntament de Malgrat de Mar ha informat aquesta setmana que la carretera BV-6001, que comunica Malgrat amb Blanes, quedarà tallada al trànsit de vehicles a partir del proper dimarts 4 de maig i fins el 27 d’agost, aproximadament. Aquesta via es tallarà per les obres de construcció de l’accés enlairat a la carretera de Mas Bages per substituir el pas a nivell del Molí Vell, el darrer del municipi.

La construcció del pas enlairat de Mas Bages suposarà una inversió de 2,3 milions d’euros. Les actuacions, a càrrec d’Adif, contemplen la construcció d’una variant i un pas superior per la supressió d’aquest pas a nivell situat al punt quilomètric 58,260 de la línia ferroviària. Les obres també preveuen la construcció d’una rotonda i l’arranjament de dos camins d’accés. Aquest projecte té com a objectiu incrementar la seguretat de vehicles, vianants i circulacions ferroviàries, així com garantir la permeabilitat de la infraestructura ferroviària al seu pas per Malgrat.

Pas a nivell tràgic

El pas a nivell del Molí Vell, el darrer a Malgrat de Mar, és un punt on s’ha produït greus accidents. El darrer, va tenir lloc el passat 4 de març, quan un tren va envestir un cotxe amb dos ocupants. El sinistre va provocar una víctima mortal i un ferit greu.

Alternatives

Amb motiu del tall d’aquesta carretera, la Policia Local de Malgrat ha habilitat rutes alternatives per garantir les entrades i sortides de vehicles, i en concret de camions, al sector industrial i turístic del Camí de la Pomereda.

Els itineraris que es posaran en funcionament són els següents:

– En el cas dels turismes i ciclomotors procedents del poble tenen l’accés garantit des del poble a través del pas soterrani que enllaça amb el carrer de l’Abat Oliba.

– En el cas de camions, el recorregut d’entrada al sector de la Pomereda serà a través de l’avinguda Costa Brava i el carrer de Girona, per enllaçar amb el vial perimetral que uneix amb la Cooperativa Progrés-Garbí, i després a través del vial que hi ha entre les fàbriques Boehringer Ingelheim i Henkel.

– En el cas de camions, el recorregut de sortida del sector de la Costa Brava, serà per Camí de la Pomereda, carretera de Mas Bages fins al trencament amb Camí del Pla per on es circularà fins a la Cooperativa Progrés-Garbí per anar en direcció el polígon industrial de can Patalina a través del pas inferior, el vial perimetral l’avinguda de Joaquima de Vedruna per enllaçar amb l’avinguda Costa Brava. El document adjunt mostra gràficament les rutes a seguir.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris