diumenge, 09 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Valldeix acollirà un magatzem arqueològic

Imatge: Viquipèdia

L’Ajuntament de Mataró ha començat  les obres d’adequació d’un espai al nou edifici municipal situat al veïnat de Valldeix, com a magatzem de materials arqueològics. L’objectiu és que el Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament pugui disposar d’un lloc on desenvolupar treballs de conservació, catalogació, inventari i recerca, i guardar les peces.

Segons informa el consistori, les obres consistiran en la implantació d’una estructura formada amb perfileria metàl·lica dins la segona nau de l’edifici municipal, que contindrà prestatgeries i passarel·les organitzades en dos nivells. L’espai que s’ocuparà és una superfície d’ 500 m².

L’estructura d’emmagatzematge serà metàl·lica, formada per prestatgeries i comunicada mitjançant escales. N’hi haurà dos tipus de prestatges, uns per acollir peces de fins a 300 kg i un altre per a peces més grans i/o de fins a 700 kg.

Complementàriament s’hi col·locaran dues aigüeres per a la neteja del material arqueològic, així com uns taulells industrials d’acer inoxidable per a la classificació i estudi de les peces. Pel que fa al mobiliari previst, hi haurà bancs de treball, tamborets, taules per a consulta, ordinadors i armaris tancats.

Per tal d’accedir i traslladar el material també està previst l’adquisició d’un carretó elevador i es disposaran d’escales metàl·liques de tres graons i plataformes elevadores de càrrega.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris