diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Volen dedicar una nova plaça de Malgrat a en Xesco Boix

xesco_boix_280x87_04.jpgEsquerra Republicana de Malgrat de Mar proposarà en el proper ple del 17 de desembre una moció per dedicar una nova plaça del municipi a en Xesco Boix.

xesco_boix_800x600.jpgEsquerra Republicana de Malgrat de Mar proposarà en el proper ple del 17 de desembre una moció per dedicar una nova plaça del municipi a en Xesco Boix.

Pioner

Xesco Boix va ser el pioner de l’animació per a la mainada i un dels introductors del folk a Catalunya. En el 25è aniversari de la seva desaparició, la seva feina és encara eina de treball per a mestres i educadors gràcies al seu model d’espectacle participatiu basat en la comunicació, els contes i les cançons.

Valors

En la moció republicana, se’n destaca que Xesco Boix va ser "referent pels seus valors com a persona generosa i compromesa ètica i socialment, preocupant-se per la formació adequada dels infants i la cultura popular i la nostra llengua, obrint un camp cultural necessari perquè la mainada comencés a cantar cançons pròpies en català per recuperar les arrels i fomentar la cultura i la parla catalana".

Nova plaça

En aquest sentit, ERC de Malgrat presentarà en el Ple del 17 de desembre una proposta en forma de moció per dedicar al músic català una plaça de recent construcció al municipi, situada entre els carrers Abat Oliba, Sant Elm i Llibertat, amb el nom de "Plaça d’en Xesco Boix".

Notícies relacionades:

Els Cincs Dits d’Una Mà dediquen a Xesco Boix el premi "Reconeixement Infància 2009"

Entrevista amb Maria-Josep Hernàndez i Lluís M. Panyella

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris