dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els Cinc Dits d’Una Mà, guardonat a la primera edició dels Reconeixements Infància 2009

xesco_boix_280x87_03.jpgLa Generalitat farà aquest divendres un reconeixement al col·lectiu d’animadors infantils Els Cinc Dits d’Una Mà, al qual va pertànyer el pinedenc Lluís Maria Panyella, junt amb Xesco Boix, Àngel Daban, Noè Rivas i Toni Gimènez.

la_bicileta_800x600.jpgLa Generalitat farà aquest divendres un reconeixement al col·lectiu d’animadors infantils Els Cinc Dits d’Una Mà, al qual va pertànyer el pinedenc Lluís Maria Panyella, junt amb Xesco Boix, Àngel Daban, Noè Rivas i Toni Gimènez.

Reconeixements Infància 2009

Aquest divendres, amb motiu del Dia Universal de la Infància i el 20è aniversari de la Convenció sobre els drets de l’Infant, se celebrarà la primera edició dels guardons "Reconeixements Infància 2009". Per aquest motiu, el Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat farà un reconeixement a la tasca en favor de la infància i l’adolescència d’una sèrie de persones i entitats. Junt amb els Cinc Dits d’una mà, es guardonaran, entre d’altres, Pallassos sense Fronteres; la revista Cavall Fort; l’escriptor Josep Vallverdú i la il·lustradora Pilarín Bayés.

Els Cinc Dits d’Una Mà

Xesco Boix, Àngel Daban, Lluís Maria Panyella, Noè Rivas i Toni Gimènez; van treballar plegats posant les bases del gènere de l’animació infantil a Catalunya.  Lluís M. Panyella canta actualment amb el Grup d’Animació La Bicicleta.

L’homenatge

Durant l’acte d’homenatge es parlarà d’aquestes cinc persones que van trobar en l’animació – a través de les cançons, els contes, les danses, i la llengua catalana – una forma de comunicació, d’educació, de convivència, de transmissió de valors personals i culturals, de reivindicació i lluita pel reconeixement dels drets dels infants, quan cantar i fer animació per a la mainada era gairebé una qüestió de militància. Es tractava d’un grup de somiadors que van descobrir, a través dels somriures i les il·lusions dels infants, el servei a la cultura del País i al seu futur, i així ho van transmetre i que encara ho segueixen transmetent a les noves generacions.

Xesco Boix

Enguany es compleix el 25è aniversari de la mort d’en Xesco Boix, l’impulsor dels Cincs Dits d’Una Mà. En Homenatge a la seva persona i obra, els Cinc dits d’una mà han decidit "fer donació d’aquest guardó ‘Reconeixement Infància 2009’, que honora al col.lectiu, a la vídua de Xesco Boix, Montserrat Pi i al seu fill, Arnau Boix".

Lliurament

Els guardons Reconeixements Infància 2009 s’atorgaran al Petit Palau, en un acte que serà presidit per la Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

Notícies relacionades:
 
Entrevista Maria-Josep Hernàndez i Lluís M. Panyella

Presenten el llibre "Xesco Boix. Història de la Nostra Història"

per Redacció | Foto: La Bicicleta 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris