dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Laia Noguera guanya el premi Miquel de Palol de Poesia 2009

premis_literaris_girona_2009_280x87.jpgL’auditori de Girona va acollir dijous 8 d’octubre la festa de proclamació dels Premis Literaris de Girona 2009. La poetessa Laia Noguera (Calella, 1983) va ser la guanyadora de la 32a edició del Premi Miquel de Palol.

laia_noguera_.jpgL’auditori de Girona va acollir dijous 8 d’octubre la festa de proclamació dels Premis Literaris de Girona 2009. La poetessa Laia Noguera (Calella, 1983) va ser la guanyadora de la 32a edició del Premi Miquel de Palol.

Doble ‘Triomf’

Aquest premi, dotat amb 2.400 euros, ha recaigut sobre la jove autora calellenca pel seu poemari ‘Triomf’. Aquesta obra consta de 60 poemes que, en paraules de Noguera, "és un clam de viure i a l’existència …". Aquest recull consta de dues parts: la primera, amb 27 poemes, està basada en la inspiració de peces de música clàssica d’autors com Mozart, Beethoven i Tchaikovsky. La segona part, ‘Estralls’, el formen els 33 poemes restants, també inspirats en la música universal de clàssics com Chopin i Haydn. El jurat que va decidir la guanyadora d’aquesta nova edició del premi estava format per Núria Esponellà, Pere Gimferrer, Susanna Rafart, Màrius Sampere i Rosa Torrent, i l’obra premiada serà publicada per Columna Edicions.

Premi

El premi Miquel de Palol de poesia és un premi literari en llengua catalana atorgat per la Fundació Prudenci Bertrana. Aquesta fundació convoca anualment els Premis Literaris de Girona – Prudenci Bertrana de novel·la, Miquel de Palol de poesia, Carles Rahola d’assaig, Ramon Muntaner de literatura juvenil, Cerverí de lletra per a cançó i Lletra de pàgines web de literatura catalana -, tots ells instituïts per col·laborar en la difusió d’aquests gèneres i de la lectura en català i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres.

Notícies relacionades:

Entrevista Laia Noguera

Laia Noguera i Adrià Grandia presenten el seu espectacle "Carboncle" a Calella

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris