dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El PSC de les Tres Viles titlla “d’interessada i falsa” l’actitud dels alcaldes de CiU

via_de_tren_280x87_02.jpgEls socialistes de les Tres Viles titllen "d’interessada i falsa" la informació que han difós els alcaldes de CiU dels tres municipis en contra del Pla Territorial Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona (PTRMB).

interior_tren_800x600.jpgEls socialistes de les Tres Viles titllen "d’interessada i falsa" la informació que han difós els alcaldes de CiU dels tres municipis en contra del Pla Territorial Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona (PTRMB).

Avantprojecte

El PSC de Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt han emès un comunicat conjunt on asseguren que "el Pla intenta endreçar per primera vegada en dècades el territori de l’àmbit metropolità". Segons els socialistes, el Pla "és fruit d’un bon procés participatiu entre els diferents òrgans de la Generalitat, ajuntaments i societat civil". En aquest sentit, afegeixen que fins al moment s’han presentat més de 2.800 suggeriments en la fase d’avantprojecte.

Al·legacions

Els socialistes ja van criticar al mes de juliol els alcaldes de les Tres Viles dient que, segons ells, "enganyaven" els ciutadans amb notes de premsa, donant informació "parcial i interessada" en contra del PTRMB. També han recordat que no van signar les al·legacions presentades per CiU perquè consideraven que eren "tant demagògiques com desconeixedores del contingut del Pla i amb propostes que no eren competència seva", han afegit.

Transport públic

Finalment, després de valorar molt positivament diversos aspectes del contingut del Pla, també asseguren que aquest afavoreix d’una manera "contundent" el transport públic i en especial el ferroviari. Malgrat això, els socialistes veuen necessari millorar la relació de la via del tren amb el territori, i al mateix temps creuen que el canvi de traça del ferrocarril més amunt, en aquestes tres viles, "no és gaire factible per les característiques geogràfiques d’algunes d’aquestes", manifesten en el comunicat, "a part de no millorar la freqüència ferroviària, que és el fet determinant per tal de donar un millor servei als ciutadans", asseguren.

Propostes

Per contra, les seves propostes són els soterraments o semisoterraments de les estacions que "sense ser tan complicades, poden millorar el servei", diuen, i citen com a exemple l’eliminació del viaducte de Caldes d’Estrac, amb el soterrament de l’estació. El PSC de les Tres Viles també creu necessari millorar diferents temes com ara la façana litoral de la comarca, pacificar la NII i trobar una solució als problemes de mobilitat i en aquest sentit, segons asseguren, "el Pla Director Urbanístic que planteja el Pla territorial pot ser l’instrument que faciliti el tractament d’aquests aspectes a nivell comarcal".

Notícies relacionades:

Les 3 Viles presentaran un traçat alternatiu per treure la via del tren del litoral

Els socialistes de les 3 Viles critiquen la reacció dels alcaldes sobre el Pla Territorial

Les 3 Viles reclamen el soterrament de la via del tren i denuncien un tracte "discriminatori"

Les 3 Viles denuncien que el Pla Territorial Metropolità "maltracta" les tres poblacions 

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris